«Вишиванка — генетичний код нації»

Третій четвер травня відзначають День вишиванки. До цього свята долучається понад 60 країн світу. 
Наш факультет з гордістю щороку приєднується до цієї події. І сьогодні як ніколи важливі подібні акції тому студенти та викладачі спеціальності «початкова освіта» організували онлайн- парад вишиванок. (координатори С.І.Якименко та Г.Б. Бреславська та)
Свято започаткувано у 2006 році звдяки акції, яку запропонувала провести студентка Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк. Цього року свято припало на 19 травня.
Поштовхом до реалізації ідеї та святкування стала вишиванка Ігоря Житарюка, яку він регулярно одягав на пари, як і чимало інших студентів. Дівчина запропонувала одногрупникам та студентам обрати один день і всім разом одягнути вишиванки.Спочатку вишиванки одягнули кілька десятків студентів та кілька викладачів факультету. Та вже протягом наступних років свято розрослося до всеукраїнського рівня, до нього почала долучатися українська діаспора по всьому світу, а також прихильники України.
Кожен регіон України може похвалитися своїми унікальними вишиванками. Вони відрізняються фасонами, кольорами, орнаментом, візерунками, способом вишивання.
(Дякуємо за активну активну допомогу Бондар К., Калініченко Ю., Лісковець О., Дзюбі Д., Наконечній В., Войтенко І.)

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *