Підвищуємо кваліфікацію: участь у тренінгу для викладачів ВНЗ з критичного мислення

24 лютого 2018 р. викладачі кафедри початкової освіти Авраменко К.Б., Іванець Н.В., Тарасюк А.М. і Тимченко А.А. взяли участь у тренінгу для викладачів ВНЗ з критичного мислення, перший із серії тренінгів “Запитання і дискусія – основні інструменти сучасного викладача ВНЗ”, який відбувся у Києві.

Тренінг проводила Олена Пометун – член-кореспондент НАПН України, доктор пед. наук, професорка, наукова керівниця та консультантка українських і міжнародних освітніх проектів, авторка посібників, програм, у тому числі з розвитку критичного мислення, підручників, наукових статей, експертка з освітніх інновацій, засновниця Освітньої платформи “Критичне мислення”.

НА ТРЕНІНГУ ВИКЛАДАЧІ:
– ознайомились із сутністю поняття «критичне мислення», чому варто його розвивати, які методи складають цю технологію та як їх ефективно застосовувати;

– зрозуміли, як використовувати на практиці таксономію Б. Блума та організувати роботу з мисленнєвими операціями вищого рівня;

– дізнались, як організувати на заняттях дискусію у колі, панельну, групову та інші види навчальної дискусії й оцінити навчальну діяльність студентів.

А ГОЛОВНЕ – отримали можливість попрактикуватися у застосуванні інтерактивних прийомів навчання, розвинути навички викладача і власне критичне мислення.

По завершенню тренінгу викладачі отримали іменний сертифікат з вказаною кількістю годин навчання (8 годин).

 

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *