ІX Всеукраїнська науково-практична конференція «Наука. Студентство. Сучасність. Гуманістичні ідеї В. О. Сухомлинського як фактор саморозвитку особистості».

17 травня в Миколаївському національному університеті розпочала свою роботу ІX Всеукраїнська науково-практична конференція «Наука. Студентство. Сучасність. Гуманістичні ідеї В. О. Сухомлинського як фактор саморозвитку особистості».

Є імена, що пломеніють над світом. Ім’я Василя Олександровича Сухомлинського належить саме до таких. Сучасні вчителі щасливі вже тим, що серцем своїм можуть доторкнутись до неперевершеного таланту Добротворця, відчути високість і красу його педагогічної спадщини, сприйняти її як дорогоцінний скарб.

Ця конференція продовжує низку заходів, що проходять в університеті в рамках відзначення Року Василя Сухомлинського, встановленого ЮНЕСКО та 105-ти річчя з дня застування університету.

Сьогодні, коли перед педагогічною наукою і всіма ланками освіти стоять складні відповідальні завдання, в науково-практичному досвіді В. Сухомлинського можна знайти джерела і шляхи для їх успішного розв’язання.

На вшанування пам’яті видатного педагога, чиє ім’я носить наш університет, бюсту Василя Сухомлинського поклали квіти студентки факультету дошкільної та початкової освіти Асєєвій/Прохонюк Анастасії та Бородиній Єлізаветі – активним учасницям наукових та творчих конкурсів, конференцій та олімпіад.

У роботі конференції взяли участь 236 осіб. Це викладачі, студенти та науковці з різних вищих навчальних закладів України, зокрема:

  1. Херсонський державний університет
  2. Рівненський державний гуманітарний університет
  3. Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника
  4. Хмельницька гуманітарно-педагогічна академія
  5. Національний університет кораблебудування ім. адмірала Макарова
  6. Київський національний лінгвістичний університет
  7. Миколаївський національний університет імені В.О. Сухомлинського

Відкрив конференцію та виступив з вітальним словом Будак Валерія Дмитровича, в.о. ректора Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського, дійсний член (академік) Національної академії педагогічних наук України, доктор технічних наук, професор

Конференція проходить в Дні науки і на сцену для вручення грамот були запрошені кращі науковці нашого університету.

Далі, конференція працювала за звичним регламентом, робота на пленарному засіданні, після цього активна робота в секціях.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *