Тренінгове заняття для студентів 318 групи «Психологія виховання»

26 жовтня 2018 року на базі психологічної служби університету був проведений тренінг на тему «Психологія виховання та формування особистісних меж у стосунках» для студентів 318 групи спеціальності «Дошкільна освіта» (куратор Бабаян Юлія Олександрівна).

Потреба в особистому просторі настільки ж важлива, як і потреба у їжі, у сні, безпеці і комфорті. Без особистого простору і чітко визначених психологічних меж людина відчуває себе некомфортно, може хворіти і бути нездатною на продуктивні дії. Тому треба зберігати свій простір цілим, чітко визначити психологічні межі, але й поважати особистий простір людей, що вас оточують.

Під час тренінгового заняття учасники активно дискутували щодо необхідності формування особистісних меж, обговорювали здорові та нездорові відносини та проблеми у стосунках на різних етапах.

Завдяки проведенню різних тренінгових вправ, студенти 318 групи усвідомили, що оптимальні межі особистості дають право відмовлятися, виражати відкрито свої почуття, бути самим собою. Психологічна межа має важливе значення в процесі міжособистісного спілкування та сприйняття людьми один одного. Без чітко визначених комфортних меж люди відчувають значні проблеми в повсякденному житті, у відносинах з рідними і близькими, колегами, оточенням тощо.

Тренінг пройшов в позитивній та довірливій атмосфері.

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *