Виховний захід «Україно моя, вишиванко!»

Встає над світом щире сонце вранці
І землю гріє променем ясним.
А я іду по світу в вишиванці.
Я — українка! І горджуся цим.
В нас обереги вишивають здавна.
Така традиція в народі прижилась.
Вона прадавня, вічна й дуже славна.
В культурі й до сьогодні збереглась.
Ані вікам, ні моді не здолати…
Вона в людському серці і в душі.
У ній любові, мрій, надій багато
І ти традиції забути не спіши.

04 грудня 2018 року на факультеті дошкільної та початкової освіти відбувся виховний захід «Україно моя, вишиванко!». Організатором заходу виступила доктор філософії в галузі освіти, доцент кафедри початкової освіти Тимченко Алла Анатоліївна, а також студенти 148, 448 та 548 груп спеціальності 013 Початкова освіта.

Мета заходу: ознайомити студентів  з традиціями рідного краю; розширити уявлення про вишиванку, як вид мистецтва, про її значення у житті українців; виховувати любов до національних традицій, до краси і гармонії навколишнього світу; повагу до старшого покоління, шанобливе ставлення до людей праці; почуття національної єдності та гордості; сприяти розвитку естетичного смаку та творчого мислення.

Студенти поринули в захоплюючий світ вишиванки з підбіркою найцікавіших фактів про історію її створення та представили вишивку різних регіонів України. Наші предки прикрашали свій одяг використовуючи  різноманітні символи. Для вишивки брали жили тварин, нитки з шовку, льону. Часто умільці використовували перли, дорогоцінне каміння, бісер і намиста, блискітки і черепашки, золото і монети.

Українська вишиванка сьогодні на піку своєї популярності. Імениті кутюр’є світу просто шаленіють від вишивки. Українська вишиванка обов’язковий елемент колекції Коко Шанель, Лакруа, Кензо.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *