Всесвітній день охорони навколишнього середовища

5 червня – Всесвітній день охорони навколишнього середовища (World Environment Day) 
«Або ми покінчимо із забрудненням, або воно покінчить із нами» – такі слова звучали у зверненні до генерального секретаря ООН, підписаному 2200 діячами науки й куль­тури з 23 країн світу. У травні 1971 року екологічно стур­бована спільнота почала свою безпрецедентну боротьбу із забрудненням навколишнього природного середовища.
Ця дата – одна з найважливіших подій екологічного календаря – була започаткована Генеральною асамблеєю ООН на 27-й сесії 15 грудня 1972 року і щорічно святкується в більш ніж 100 країнах світу. Враховуючи масштаби проблеми та важливість їх вирішення, у структурі ООН була створена нова організація – Програма ООН з навко­лишнього середовища, під егідою якої і відзначається ця екологічна дата.
Виховання любові до довкілля починається з дитинства, і хто, як не майбутній педагог, повинен це робити. Ось уже більше десяти років, в Миколаївському національному університеті імені В.О. Сухомлинського радує око викладачів, студентів, та працівників університету, галявина Віри Любові та Надії. Ініціатором її створення виступила зав.кафедрою початкової освіти, професор Якименко С. І.,  з метою виховання у студентів любові до навколишнього світу. 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *