Звітна конференція з проходження практики для студентів 1 курсу спеціальності 012 Дошкільна освіта

Незважаючи на карантин студенти спеціальності 012 Дошкільна освіта проходять педагогічну практику дистанційно. Поглиблюють не лише теоретичні знання, а й набувають практичних умінь проводити різні форми роботи з різних розділів програми, застосовують різноманітні методи і прийоми в навчанні і виховання дітей дошкільного віку, опановують сучасні комунікаційні технології.

Педагогічна практика – це початковий етап у системі фахової підготовки, перша ланка практичного засвоєння педагогічної професії. У цей період закладаються основі професійної діяльності фахівців, формуються професійні якості особистості вихователя та інтерес до майбутньої професії.

Педагогічна практика є важливою частиною освітнього процесу в ході якого проходить безпосереднє поєднання і реалізація теоретичних знань, що отримують студенти на заняттях з їх практичною діяльністю в якості педагогів. Це дозволяє з одного боку, закріпити і поглибити знання теорії, а з іншого – набути вміння і навички необхідні для майбутньої самостійної роботи.

17.05 2021 року відбулась підсумкова конференція з педагогічної практики для студентів першого курсу спеціальності 012 Дошкільна освіта. За круглим столом зібралися студенти і керівники практики, які у дружньому колі обговорили досягнення та проблеми, з якими зіткнулися практиканти під час проходження педагогічної практики.

Навчальна практика включала: спостереження педагогічної діяльності у групах раннього віку в дошкільному закладі та поступове залучення студентів до проведення режимних процесів та ігор-занять з різних розділів програми: фізкультури, образотворчої діяльності, сенсорного розвитку, практичне ознайомлення з діагностикою і корекцією розвитку дитини за основними показниками.

Під час педагогічної практики, що проходила у дистанційному форматі, здобувачі освіти 108 групи спеціальності 012 Дошкільна освіта продовжували вивчати режимні процеси, вправлятись у самостійному проведенні ранкової гімнастики, прогулянки, обстежували особливості куточка живої природи та його мешканців.

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *