Всеукраїнська науково-практична Інтернет-конференція на тему «Соціалізація особистості у викликах сьогодення: реалії та перспективи».

8 травня 2021 року на базі Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського відбулася Всеукраїнська науково-практична Інтернет-конференція на тему «Соціалізація особистості у викликах сьогодення: реалії та перспективи». Організаторами заходу стали кафедра соціальної педагогіки та соціальної роботи факультету педагогічної та соціальної освіти. У режимі онлайн-зв’язку до участі у конференції доєдналися співорганізатори: Інстит проблем виховання НАПН України, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, Мукачівський державний університет, Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка,  Національний педагогічний університет імені М. П. Драгоманова та інші провідні наукові установи та заклади вищої освіти України.

Конференція працювала за тематичними напрямами:

  1. 1. Роль соціальних інституцій у процесі соціалізації особистості;
  2. Психолого-педагогічні засади соціалізації особистості;
  3. Культурологічний вектор соціалізації особистості;
  4. Соціалізація дітей з особливими потребами в інклюзивному освітньому просторі;
  5. Теоретико-методологічні засади підготовки сучасних фахівців соціономічної сфери.

            Для участі у конференції зареєструвалося близько 140 осіб. Серед них учасники з різних куточків нашої держави: це і Київ, і Івано-Франківськ, Мукачево, Суми, Чернігів, Одеса, Переяслав, Умань, Кривий Ріг та інші міста і області. Така кількість учасників засвідчує про надзвичайну актуальність тематики конференції та необхідність вирішення її ключових завдань – вироблення стратегії й механізмів соціалізації особистості у викликах сьогодення.

         Досвідом роботи ділилися як провідні науковці у галузі освіти, зокрема соціальної педагогіки і соціальної роботи, так й практики, що обіймають керівні посади у м. Миколаїв та Миколаївській області, які спрямовують розвиток соціальної й освітньої політики на регіональному рівні, серед яких експерт офісу Уповноваженого Президента України з прав дитини, помічник Голови обласної ради Шульга Павло Олександрович, директор Департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради Василенко Сергій Михайлович, начальник Заводського відділу філії Державної установи  «Центр пробації» в Миколаївській області Нофенко Ірина Борисівна, керівник Миколаївського обласного Центру соціальних служб Янковська Світлана Вікторівна, директор комунального закладу «Загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів – центр загальної і профільної освіти та комплексної реабілітації» Ляшенко Валерій Миколайович, директор ВСП «Фаховий коледж Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського», кандидат політичних наук Царенко Олена Олексіївна  та інші фахівці сфери освіти та соціального захисту населення.

         Модераторами конференції виступили вчені Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського, доктори педагогічних наук, професори – Султанова Наталя Вікторівна та Рогальська-Яблонська Інна Петрівна, які підвели підсумки заходу та окреслили стратегічні завдання соціалізації особистості в умовах сучасних трансформаційних змін в освіті та в системі соціального захисту населення.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *