Тренінг з національно-патріотичного виховання «З Україною в серці»

17 травня 2022 року викладачем кафедри початкової освіти Філімоновою Т. В. спільно зі студентами 348 групи спеціальності 013 Початкової освіти проведено тренінг з національно-патріотичного виховання дітей та молоді «З Україною в серці».

Тренінгове заняття присвячувалось нашій Батьківщині і одночасно кожному зі студентів окремо. Здобувачі освіти поглиблювали свої знання про рідний край, про звичаї українців, розкривали зміст понять «громадянин», «патріот», «патріотизм».

Розпочався тренінг з роздумів з чого починається Батьківщина? З чим асоціюється це слово? Напевно, з місцевістю, де народилися й виросли, де минули найкращі, найщасливіші моменти життя, куди линемо у хвилини скрути. Наша маленька Батьківщина завжди з нами, у найпотаємніших куточках нашої душі, вона зігріває й підтримує нас.

Гарним епіграфом тренінгу стали рядки вірша Ліни Костенко:

Буває, часом сліпну від краси.

Спинюсь, не тямлю, що воно за диво,

Оці степи, це небо, ці ліси

Усе так гарно, чисто, незрадливо,

Усе, як є дорога, явори.

Усе моє все зветься – Україна!

 

Далі учасники тренінгу знайомились між собою, називали своє ім’я, вказували риси характеру. Пізніше обговорили правила тренінгу та очікувані результати.

За допомогою методу «мозкового штурму», студенти активно виконували поставлені їм завдання, а саме: вправи: «Закінчи речення», «Асоціативний кущ», «Портрет людини-патріота» тощо.

Змістовно й творчо пройшов і конкурс «Держава моєї мрії». Його завдання – створення моделі країни, у якій хотіли б жити.

Загалом патріотичний навчально-виховний тренінг пройшов в атмосфері творчості та взаєморозуміння

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *