Онлайн-семінар «ФОРМУВАННЯ МЕДІАГРАМОТНОСТІ У ЗДОБУВАЧІВ  ПОЧАТКОВОЇ ОСВІТИ» у рамках проведення курсів підвищення кваліфікації

21 і 28 березня 2023 року відбувся онлайн-семінар «ФОРМУВАННЯ МЕДІАГРАМОТНОСТІ У ЗДОБУВАЧІВ  ПОЧАТКОВОЇ ОСВІТИ» у рамках проведення курсів підвищення кваліфікації для вчителів та вихователів міста і області та студентів спеціальності 013 Початкова освіта. Ініціатором виступила професор, доктор педагогічних наук, завідуюча кафедрою початкової та дошкільної освіти С.І.Якименко, модераторами виступили кандидат педагогічних наук, доцент Тимченко А.А. кандидат педагогічних наук, старший викладач Філімонова Т.В.

Стрімкий розвиток у сучасному світі інформаційно-комунікаційних технологій та системи мас-медіа нагально потребують цілеспрямованої підготовки особистості до вмілого і безпечного користування ними. На взаємодію з різноманітними медіа (преса, радіо, кіно, телебачення, Інтернет) припадає вагома частка у сфері вільного часу школяра.

Учасники семінару розглянули актуальні питання: як розрізняти неправдиву чи необ’єктивну інформацію; як не опинитися у «інформаційній бульбашці» та що таке медіагігієна (навчитися самим і навчити молодших школярів самостійно й одразу розібратись у всьому потоці медіаінформації, навчитися критично мислити стосовно медіатекстів, навчитися протистояти негативним впливам медіа, допомогти дитині зорієнтуватися у величезній кількості інформації).

На підсумковій зустрічі учасники семінару презентували власні проєкти, поділилися досвідом формування медіаграмотності здобувачів початкової освіти.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *