КРІЗЬ ТЕРНЯ ДО ЗІРОК

Команда науковців з Миколаєва (Євгеній Трушляков – ректор Миколаївського  національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова, доктор наук, професор НУК, Ганна Личко начальник управління освіти Миколаївської міської ради, Світлана Якименко завідуюча кафедри  початкової  та дошкільної освіти Миколаївського  національного університету імені В.О. Сухомлинського, доктор педагогічних  наук, професор НУК, Валентина ДЯЧУК директор  Миколаївської гімназії №50 ім. Г.Л. Дівіної, кандидат педагогічних  наук, старший викладач кафедри початкової  та дошкільної освіти Миколаївського  національного університету імені В.О.Сухомлинського,) переконливо перемогла, отримавши перше місце, на I Чемпіонаті Світу з  Науки, Освіти та Мистецтва в Римі, що проходив з 15 по 25 березня 2024 року.

Авторським колективом на базі кафедри початкової та дошкільної освіти Миколаївського  національного університету імені В.О.Сухомлинського розроблено соціально – педагогічний проєкт «Неперервна  педагогічна освіта без обмежень», реалізація якого  розрахована  в умовах воєнного стану та на  перспективу післявоєнного відновлення галузі освіти в  Миколаївській області. Місією зазначеного вище соціально-педагогічного проєкту  є забезпечення системної реалізації концепції «Навчання Протягом Життя» (Life Long Learning) на прикладі неперервної професійної педагогічної освіти в регіоні.

В умовах війни безпосередньо колаборація  кафедри з  академічними ліцеями, органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями, стейкхолдерами забезпечує неперервну освітню траєкторію професійного розвитку здобувачів різних форм  здобуття педагогічної освіти.

Проєкт розроблено на виконання нормативних документів, регіональних програм розвитку професійної педагогічної освіти в регіоні.

Головна мета соціально-педагогічного  проєкту полягає у забезпеченні:

  • регіонального ринку праці вчителями початкової освіти  та вихователями закладів дошкільної освіти  відповідно до потреб  Миколаївської області;
  • доступу до неперервної професійної педагогічної освіти здобувачів регіону засобами її наближення до місця проживання та варіативності форм її здобуття;
  • консолідації зусиль наукової та освітянської громадськості, державних органів влади та спільноти для істотного підвищення конкурентоспроможності педагогічних працівників регіону в Європейському вимірі та відповідно до суспільних перетворень в Україні.

У І Чемпіонаті Світу з Науки, Освіти та Мистецтва в Римі взяли участь 352 учасники із 42 країн світу. Роботи було представлено у 36 галузях науки і освіти, 6 видах мистецтва. Нагороди здобули 120 команд та вчених, освітян, митців в індивідуальному заліку. Серед суддів було 15 Нобелівських лауреатів.

У загальнокомандному заліку по країнах: 1 місце – Німеччина, 2 місце – США, 3 місце – Італія, 4 місце –ОАЕ, 5 місце – Китай, 6 місце – Великобританія, 7 місце -Україна.

Україна отримала повний комплект нагород в командному заліку (золото, срібло, бронза). Нагородами відзначено 14 українських команд і вчених, педагогів, митців в індивідуальному заліку з університетів та коледжів, ліцеїв і гімназій Києва, Харкова, Дніпра, Львова, Миколаєва, Черкас, Одеси та Глухова.

Вітаємо! Творчих успіхів і досягнення нових вершин!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *