ПРЕЗЕНТАЦІЯ «КНИГИ ПАМ’ЯТІ ПРО ЗАГИБЛИХ ГЕРОЇВ».

На кафедрі початкової та дошкільної освіти, педагогічного факультету Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського було започатковано проєкт «Герої не вмирають» (координатор проєкту професор Якименко С.І.). У межах роботи проєкту залучено студентів та магістрантів спеціальностей 012 Дошкільна освіта та 013 Початкова освіта. Як результат пошукової роботи – упорядковано та видано «Книгу пам’яті про загиблих героїв». Презентація якої відбулась у Науковій бібліотеці Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського 12 вересня 2024 року. Модератори заходу: к. пед.н., доцент Шапочка К.А., к.пед.н., ст. викладач Тесленко С.О., ведучі заходу Шпильова Анастасія студентка (418 група) та Авсянникова Олеся (248 група). На заході були присутні викладачі , студенти, батьки та почесні гості. З вітальним словом до гостей звернувся проректор з науково-педагогічної роботи Миколаївського національного університету імені В.О Сухомлинського Михальченко Н.В., проректор з науково-педагогічної роботи Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова Слободян О.С. та декан педагогічного факультету Олексюк О.М.
«Книга пам’яті полеглих за батьківщину» складається з реальних коротких біографій героїв, які безстрашно вступили в бій, віддавши найцінніше, що у них було — своє життя. Кожна історія в цій книзі розповідає про особистість, характер та мотивацію цих героїв. Під час заходу виступили організатор проекту «Герої не вмирають», завідувач кафедри початкової та дошкільної освіти Якименко С.І., упорядник Книги пам’яті доцент кафедри психології Чорноморського національного університету імені Петра Могили Дрозд О.В., автори книги- здобувачі вищої освіти спеціальностей 012 Дошкільна освіта та 013 Початкова освіта: Кадирова Люба, Коваль Анастасія, Шпильова Анастасія, Яким Тетяна. Учасники заходу декламували вірші , написані власноруч. Зі сльозами на очах учасники заходу слухали авторський вірш Ксенжик Олени.
Ця книга – це наш внесок у збереження пам’яті про героїв України і їхній великий подвиг у боротьбу за свободу. Вона нагадує нам про нашу відповідальність перед минулим і майбутнім, про нашу здатність змінювати світ до кращого.
Війну ще не закінчено. Однак пам’ять про наших героїв є важливою для всіх нас на кожному етапі. У цьому контексті актуальним видається об’єднати зусилля та йти до спільної Перемоги. Тримаємо стрій! Разом до пермоги!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *