Круглий стіл у форматі Zoom: «Роль педагога у патріотичному вихованні майбутнього покоління»

15 травня 2020 року в рамках конференції «Наука. Студенство. Сучасність. Військово-патріотичне виховання молоді: традиції, досвід, проблеми та перспективи» доцент кафедри педагогіки та інклюзивної освіти Бабаян Ю.О. спільно зі студентами 1 курсу факультету дошкільної та початкової освіти, факультету педагогіки і психології провели віртуальний круглий стіл на тему: «Роль педагога у патріотичному вихованні майбутнього покоління».

Національно-патріотичне  виховання має на меті формування почуття любові до Батьківщини, ціннісного ставлення особистості до своєї землі, українського народу, його історії, культури, традицій. У теперішній час ми пожинаємо плоди формального ставлення до питання патріотичного виховання впродовж останнього двадцятиріччя, адже патріотичні почуття в дітей та молоді не формуються самі собою.

Учасники круглого столу обговорили роль педагога у патріотичному вихованні дітей та визначили, що для виховання національно-патріотичних почуттів вагоме значення має приклад дорослих, зокрема вихователя, вчителя, оскільки діти значно раніше переймають певне емоційно позитивне ставлення до ідей та явищ дійсності, аніж починають засвоювати знання про них.

На завершення дискусії учасники визначили, що проблема патріотичного виховання багатоаспектна, і тому є важливою для всіх ланок освіти, починаючи з дошкільної. Патріотичні почуття не з’являються самі, це результат довготривалого, цілеспрямованого виховного впливу на дитину.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *