Настановча конференція з виробничої практики для студентів 4 курсу спеціальності 012 «Дошкільна освіта»

08 листопада 2021 року відбулася настаноча конференція з виробничої практики для студентів освітнього ступеня «бакалавр», спеціальності 012 «Дошкільна освіта».

Завідувач кафедри дошкільної освіти, доктор педагогічних наук, професор Атаманчук Ю.М. привітав здобувачів вищої освіти із можливістю  відчути себе в  ролі  вихователя дітей дошкільного віку, поглибити й закріпити отримані знання з фахових методик дошкільної освіти на практиці, набути умінь і навичок та сформувати фахові компетентності. Також Юрій Миколайович акцентував увагу майбутніх  вихователів на трудовій і виконавчій дисципліні під час проходження практики, відповідальності щодо професійних обов’язків вихователя.

Керівник практики кафедри дошкільної освіти А. Курчатова. повідомила студентам терміни проходження та бази практики, ознайомила з метою та програмою виробничої педагогічної  практики в групах дітей старшого дошкільного віку, наголосила на необхідності, дотриманні санітарно-гігієнічних і протиепідемічних (в разі потреби) норм та заходів на базах практики.

Методисти кафедри дошкільної освіти ознайомили студентів з вимогами щодо проходження педагогічної практики. Також було наголошено, що у процесі педагогічної практики відбувається виховання у студентів стійкого інтересу до професії вихователя, потреби в педагогічній самоосвіті; закріплення, поглиблення та синтезування психолого-педагогічних, методичних знань у процесі їх використання для вирішення конкретних освітніх завдань; свідоме застосування здобувачами освіти теорії навчання в практичній діяльності, усвідомлення її професійної значущості; формування та розвиток професійних навичок і вмінь; розвиток у студентів вміння здійснювати самоконтроль, самоаналіз та об’єктивну самооцінку своєї педагогічної діяльності; ознайомлення з сучасним етапом освітньо-виховної роботи в закладі дошкільної освіти, передовим педагогічним досвідом; вироблення творчого, дослідницького підходу до педагогічної діяльності.

Бажаємо здобувачам отримати задоволення від спілкування з дітьми та цікавих педагогічних і методичних рішень!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *