Голос рідної мови дзвінко лунає усією УКРАЇНОЮ

«День української писемності та мови відзначається вже з 1997 року, але сьогодні він має неймовірне значення. На даному етапі ми ведемо боротьбу за українську мову. Мова – це ідентичність та життя народу. Ми маємо надавати велике значення цьому святу, говорити про це. Не переходити на іншу мову при спілкуванні з українцями. Любити той товар, який подається українською. Давайте шанувати та любиту нашу мову».

 9-го листопада щорічно відзначають День української писемності та мови. З цієї нагоди на  факультеті педагогічної та соціальної було проведено тематичний захід – мовно-літературне кафе «Мова-дзеркало душі» до якого були залучені усі спеціальності факультету педагогічної та соціальної освіти Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського.

Метою даного заходу є навчити молодь розуміти і збагачувати рідну мову, формувати розуміння того, що українська мова – наш скарб, без якого не може існувати народ, ні Україна як держава. Розширювати знання про красу і багатство української мови. Пробудити почуття національної гідності. Розвивати логічне і творче мислення. Виховувати любов до рідної мови, рідного краю, його традицій, почуття поваги до всього свого, українського, бажання розмовляти рідною мовою. Піснями, віршами та невеличкими постановками студенти показали любов до нашої мови, згадуючи слова, які писали українські письменники.

Студенти і викладачі спеціальностей 012 «Дошкільна освіта», 013 Початкова освіта декламували поезію Тараса Шевченка, Максима Рильського, Володимира Сосюри, Володимира Самійленка, Олександра Олеся, Лесі Українки, Ліни Костенко, Дмитра Білоуса, Григорія Бідняка, Андрія Малишка, Івана Багряного та ін.

Тепла й казкова атмосфера — що може бути кращим? Студенти змогли осмислити красу художнього слова та продемонструвати мистецтво живого мовлення.  У кафе було організовано виставку художньої літератур

Життя без книги – хата без вікна 

В’язниця – темна та глуха,

Крізь вікна книг  свободи світло ллється  

Майбутнього видніє далина. 

ВІДЕО «Голос рідної мови дзвінко лунає усією УКРАЇНОЮ»

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *