Показове практичне заняття з дисципліни «Методика навчання інформатичної галузі у початковій школі» проведене доцентом кафедри початкової та дошкільної освіти Тимченко А.А.

Згідно плану-графіка проведення відкритих занять викладачами кафедри початкової та дошкільної освіти педагогічного факультету 15 листопада 2022р. доцентом кафедри Тимченко А.А. було проведено показове практичне заняття з дисципліни «Методика навчання інформатичної галузі у початковій школі» зі студентами 448 групи, спеціальності «Початкова освіта». Тема заняття «Методика ознайомлення учнів початкових класів з пристроями комп’ютера та їх призначенням». Під час заняття здійснено порівняльний аналіз змістових ліній «Комп’ютерні пристрої для здійснення дій з інформацією» та «Я і цифрові пристрої» за новими типовими програмами О.Савченко і Р.Шияна; засвоїли методику ознайомлення учнів з пристроями комп’ютера та їх призначенням; методику формування початкових навичок роботи з мишкою і клавіатурою; зясували, які дитячі комп’ютерні програми використовують для знайомства з елементами комп’ютера у початковій школі та практично використали під час заняття.

Заняття проведено на високому науково-методичному рівні, з використанням наочності та комп’ютерної техніки, відповідає сучасному рівню розвитку науки,  та характеризується інформативністю, науковою проблемністю, наявністю узагальнень, які надали заняттю наукову переконливість і сувору доведеність; високий рівень засвоєння матеріалу, інтерес та активна участь студентів у обговоренні проблемних питань з використанням методів критичниго мислення (Кубик Блума).

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *