Семінар «Академічний плагіат: теорія та досвід виявлення».

22 лютого на платформі ZOOM в рамках Проекту сприяння академічній доброчесності, з ініціативи Наукової бібліотеки МНУ ім.В.О.Сухомлиснького відбувся семінар для студентів спеціальності «Початкова освіта» за темою: «Академічний плагіат: теорія та досвід виявлення».
Учасники мали змогу дізнатися про те, що таке академічна доброчесність, які бувають етичні порушення в науці та як їх уникнути; що таке академічний плагіат, як боротися з проявами академічної недоброчесності; які найчастіші порушення при оформленні результатів наукових досліджень.
Маленко Н.В. розповіла студентам, що визначаються такі типи неоригінальної роботи: плагіат даних, автоматична модифікація тексту, змінення тексту вручну, мозаїчний плагіат, модифікація списку джерел, самоплагіат, плагіат комп’ютерного коду, дослівний плагіат, плагіат-переказ, студентська змова, ненавмисний плагіат.
Також наголосили на основних акцентах щодо наукового плагіату: як правильно цитувати, посилатися на роботу інших вчених, аби при цьому дотримуватися правил академічної доброчесності.
Учасники семінару отримали багато корисної інформації, розібралися з методами виявлення плагіату.
 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *