День вдячності волонтерам

20 квітня в Україні і світі святкують День вдячності волонтерам. В Україні під час війни волонтерський рух продемонстрував усьому світові цю потужну силу, що здатна об’єднувати, організовуватись, допомагати та вирішувати надскладні завдання та протистояти викликам найважчих часів нашої держави. В цьому русі кафедра початкової та дошкільної освіти МНУ ім.В.О.Сухомлинського бере активну участь з початку повномасштабної війни з ініціативи завідувачки, доктора педагогічних наук, професора було організовано волонтерську діяльність спеціальностей Початкової та Дошкільної освіти, а саме акції: «ПЛЕТЕМО ПЕРЕМОГУ РАЗОМ!», яка об’єднала студентів, викладачів та жителів міста та області; «ЗАПАЛИ ВОГОНЬ ПЕРЕМОГИ» із виготовлення окопних свічок для воїнів на передовій; «НАЦІЯ, ЯКА ЧИТАЄ – НЕПЕРЕМОЖНА!» — усі небайдужі збирали книжки українських авторів для наших воїнів; «Лялька-мотанка оберіг душі» та «Янголи перемоги- обереги виготовлявли своїми руками.
Це лише частинка того, чим щодня займаються викладачі та студенти волонтерського центру кафедри для допомоги ЗСУ, теробороні. А ще кафедрали продовжують опікуватися мешканцями Міського геріатричного будинку милосердя імені Святого Миколая та відвідують їх кожного свята та при будь-якій можливості. «Великодня радість» це недавня акція що допомогла відчути тепло і увагу мешканцям будинку.
Також волонтери не залишають братів наших менших та всіляко підтримують наш Миколаївський зоопарк. Акція «Нагодуй тварин із зоопарку» вже вкотре проходить в університеті, для тварин збирають овочі та фрукти, насіння та крупи і навіть м’ясо в зборі допомагають і магазини і звичайні люди.
Для учасників центру волонтерство не є лише збором речей або коштів, це спосіб життя. Окрім великих акцій на кафедрі постійно організовують флешмоби, майстер-класи та заходи різних напрямків, допомагають своїм колегам і студентам.
Висловлюємо слова подяки від імені кожної людини, якій Ви допомогли, за Вашу людяність, безкорисливу працю.
Бажаємо усім вам невичерпної енергії, впевненості, наснаги у нелегкій, але дуже потрібній роботі!
Разом до перемоги!
Випускники спеціальностей 012 «Дошкільна освіта» та 013 «Початкова освіта»

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *