Відзначаємо День дошкілля!!!

Професія вихователя та й усіх працівників дошкільних установ вимагає глибокої обізнаності, величезного терпіння та нескінченної любові до дітей. Виховання дитини на початковому етапі їхнього життєвого шляху – досить складне завдання. Однак саме від його успішного розв’язання залежить наше спільне майбутнє.

У 2011 році засновано Всеукраїнський день дошкілля.  Це свято в Україні відзначають в останній тиждень вересня. Так, 22 вересня 2023 року відбулися урочистості з нагоди святкування  в межах кафедри початкової та дошкільної освіти Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського. Викладачі кафедри та студенти спеціальності 012 Дошкільна освіта взяли участь у заході «Дитинство під крилами захисту». Розпочала свято завідувачка кафедри початкової та дошкільної освіти Якименко С.І., доктор педагогічних наук, професор.  З вітальним словом також виступили:  Голян Л. П., директорка закладу дошкільної освіти № 139 «Золотий півник»,  Трифонова О. С., доктор педагогічних наук, професор.   

Важливо наголосити, що студенти І курсу висвітлили свої бачення щодо обраної спеціальності, аргументували, що їхній вибір є свідомим та бажаним. Студенти 218 групи підготували відеопривітання з нагоди свята. У цьому контексті варто відзначити й студентів ІV курсу спеціальності 013 Початкова освіта, які організували нагородження викладачів  кафедри за відповідними номінаціями. Цікавим видався сюрприз від студентів ІV курсу спеціальності 012 Дошкільна освіта, які надали можливість викладачам поринути у світ власного дитинства.  Студенти підготували фото викладачів кафедри в дитинстві та запропонували висловити передбачення щодо того, хто зображений на фото. Було  проведено голосування. У такий спосіб учасники повинні були визначити, який викладач на фото.

Не втрачено зв’язку й з випускниками спеціальності. У межах заходу виступила Недавня Тетяна Олександрівна (випускниця 2023 року) з привітаннями та переказала побажання від закладів дошкільної освіти міста та області.

Урочистості закінчено. Однак заходи тривають. Основна мета – дарувати дітям  усмішку навіть у період війни. Тому започатковано челендж «Щаслива долонька», де запропоновано  намалювати на долоньці дитини смайлик, чим викликати посмішку. Намагаймося робити наших дітей щасливими попри все!!!

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *