Круглий стіл «Я – громадянин і патріот держави»

03 листопада 2023 року к.пед.н., старшим викладачем кафедри початкової та дошкільної освіти Філімоновою Т.В. спільно зі студентами 2 курсу спеціальності 013 Початкова освіта проведено круглий стіл на тему:  «Я – громадянин і патріот держави».

Актуальність теми круглого столу визначалася суспільно-політичною ситуацією, що склалася в Україні, необхідністю формування в молодого покоління почуття патріотизму, відданості загальнодержавній справі зміцнення країни, активної громадянської позиції.

Навчальний заклад має стати для кожного студента осередком становлення громадянина-патріота України, готового самовіддано розбудовувати країну як суверенну, незалежну, демократичну, правову, соціальну державу, забезпечувати її національну безпеку, сприяти єднанню українського народу та встановленню громадянського миру й злагоди в суспільстві. Історичне джерело патріотизму – це формування зв’язків з рідною землею, рідною мовою, народними традиціями, звичаями та культурою.

Учасники заходу обговорили необхідність проведення заходів патріотичного спрямування для студентів ЗВО педагогічного спрямування, шляхи, методи і засоби такого виховання. Поділилися своїми думками про те, що для кожного з учасника круглого столу є поняття «патріотизм».

На завершення віртуального круглого столу учасники визначили, що випускник ЗВО спеціальності 013 Початкова освіта це майбутній вчитель початкової школи, який у подальшому буде формувати патріотичні почуття молодому поколінню нашої держави. Оформили наочну схему «Патріотичне виховання особистості в умовах сучасного освітнього простору».

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *