«Ми – нація єдина, твої ми діти, Україно!» (до 80-ї річниці визволення міста Миколаєва від фашистських загарбників)

2 березня 2024 року, напередодні 80-ої річниці визволення міста Миколаєва від фашистських загарбників (28 березня 2024 р.), викладачем кафедри початкової та дошкільної освіти Філімоновою Т.В. проведений виховний захід зі студентами 2-го курсу спеціальності 013 Початкова освіта.

Майже три довгі роки місто Миколаїв було окуповано фашистськими військами. За цей час на території Миколаївщини фашистами спалено сотні населених пунктів, зруйновано багато заводів, підприємств, житлових будинків, історичних пам’ятників.

Всього за період окупації в Миколаєві та області від рук німецько-фашистських загарбників загинули 74662 людини мирних громадян, 30699 військовополонених, 25 тисяч осіб були вивезені на каторжні роботи до Німеччини.

У перших числах березня 1944 року почалися запеклі бої за визволення території Миколаївської області. 28 березня 1944 року місто Миколаїв було визволено від німецько-фашистських загарбників.

Ми пам’ятаємо усіх героїв, чия боротьба, самовіддана праця і героїзм сприяли звільненню Миколаївщини від нацистів. У серці кожного з нас жива пам’ять про неоціненний внесок наших земляків у спільну перемогу в тій жахливій війні.

Гірко визнавати, але українцям знову довелося стати на захист рідної України, її свободи та територіальної цілісності від посягань сусіднього агресора.

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *