Відкрита лекція ст.викладача кафедри початкової та дошкільної освіти Філімонової Т.В.

11 вересня 2023 року, старшим викладачем кафедри початкової та дошкільної освіти Філімоновою Т.В. проведена відкрита лекція на тему «Вектори наступності і перспективності дошкільної та початкової ланок освіти в сучасному освітньому просторі» з дисципліни «Наступність у роботі закладу дошкільної освіти та першого класу школи» для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальностей 012 Дошкільна освіта. та 013 Початкова освіта з теми :

Філімонова Т. В. продемонструвала майстерне володіння методикою викладання та змістом навчальної лекції та високу професійну компетентність, що сприяло активності аудиторії впродовж заняття. Основний метод – лекція; допоміжні – дискусія, бесіда, розповідь, пояснення, проблемний виклад матеріалу. Прослідковувались міжпредметні зв’язки з педагогікою, психологією (загальна та вікова, дитяча, педагогічна)». Схвально, що викладач завжди висловлює свою точку зору щодо висновків до проблемних запитань. Проведена лекція відповідає вимогам вищої школи.

За допомогою методів розвитку критичного мислення «Мозковий штурм», «Метод 6 W» студенти підсумували: значення процесу наступності і перспективності навчання в системі неперервної освіти, стан організації передшкільної освіти в теорії і практиці загальної освіти. Викладач виховувала у студентів основи педагогічної етики, відчуття етнічної приналежності, український менталітет та патріотичні почуття. Мета заняття досягнута. Лекція має серйозне наукове підґрунтя, високу інформаційну цінність та професійну спрямованість і проведена на високому науково-методичному рівні.

 

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *