Науково-методичний семінар кафедри дошкільної освіти «Шляхи удосконалення внутрішньої системи забезпечення якості вищої освіти»

29 жовтня 2020 н. р. на кафедрі дошкільної освіти факультету педагогічної та соціальної освіти Миколаївського національного університету, імені В.О. Сухомлинського відбувся науково-методичний семінар «Шляхи удосконалення внутрішньої системи забезпечення якості вищої освіти»

У роботі семінару приймали участь викладачі кафедри та студенти спеціальності 012 Дошкільна освіта.

У процесі обговорення учасники розглядали питання удосконалення змісту вищої освіти, формування компетентнісного підходу у підготовці фахівців, надали методичні рекомендації до підготовки та проведення лекційних, практичних занять та самостійної роботи студентів.

Завідувачем кафедри дошкільної освіти професором Рогальською Н.В, були висвітленні питання щодо формування навчальних планів підготовки фахівців денної та заочної форм навчання за спеціальність 012 Дошкільна освіта першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівня вищої освіти та навчального навантаження викладачів у 2020-2021 навчальному році, питання підвищення кваліфікації педагогічних працівників кафедри у 2021 році та формування плану видання підручників та навчальних посібників за рекомендацією Вченої ради МНУ імені В.О. Сухомлинського.

Доцент Лісовська Т.А. зупинилася на результатах контролю якості знань студентів з навчальних дисциплін, продемонструвала результати тестування студентів з дисциплін, які входять в професійний блок.

Учасники науково-методичного семінару дійшли висновку щодо посилення профорієнтаційної роботи серед молоді з метою виконання ліцензійних обсягів та створення умов щодо якісної освіти з орієнтацією на практичну складову, впровадження нових форм організації освітнього процесу, що забезпечить підготовку таких фахівців, які потрібні на ринку праці.

 

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *