Круглий стіл «Успішне навчання-запорука професійної майстерності»

26 грудня 2019 року на кафедрі дошкільної освіти, Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського відбувся «круглий стіл» за участю професорсько-викладацького складу кафедри і стейкхолдерів: успішних випускників напряму підготовки «Дошкільна освіта».

На зустріч завітали:

– стейкхолдери: завідувачем дошкільним навчальним закладом № 83 Медвєдєвою С.В.; директор закладу дошкільної освіти 103 Онуфрієвою О.Ю.;

– випускники освітніх програм «Дошкільна освіта першого (бакалаврського) рівнів вищої освіти: вихователь ДНЗ №94 м. Миколаєва Вікторія Чех;  Тетяна Лушпай, вихователь ДНЗ № 22.

Під час зустрічі було розглянуто і обговорено широке коло питань, що стосуються якості підготовки та працевлаштування випускників спеціальності 012 «Дошкільна освіта».

Учасники «круглого столу» обмінялися думками щодо змісту освітньо-професійної програм «Дошкільна освіта» першого (бакалаврського) рівнів вищої освіти, переліку й змісту освітніх компонентів та фахових компетентностей, необхідних для підготовки конкурентоспроможних на ринку праці вихователів дошкільних закладів

Усім стейкхолдерам було запропоновано шляхом письмового анонімного анкетування обрати 5 найважливіших компетентностей для роботи за фахом. Також було проведено опитування випускників, які навчалися за освітньо-професійною програмою.

Випускникам запропонували відповісти на такі запитання:

«Чи задоволені Ви рівнем отриманої фахової підготовки за освітньо-професійною програмою?»;

«Які компетенції знадобилися Вам у першу чергу?»;

«Які компоненти освітньо-професійної програми (навчальні дисципліни) бажано б додати?»;

«Результати навчання яких навчальних дисциплін освітньо-професійної програми Вам не знадобилися?»;

«Чи достатній був фаховий рівень науково-педагогічних працівників, які викладали на освітній програмі, за якою Ви навчалися?»;

«Чи раціонально було розподілено час на вивчення окремих компонентів освітньо-професійної програми?»

Тетяна Лушпай поділилася своїм досвідом роботи з дітьми із особливими потребами та участю студентів спеціальностей 012 «Дошкільна освіта» нашого університету у цьому благородному процесі.

Вікторія Чех цікаво розповів про свою роботу в ДНЗ №94 а також висвітлив роботу закладу, розповів про особливості роботи фахівців та вимоги до рівня їх підготовленості. Окрім того, було відзначено, що у згаданому закладі працює значна кількість випускників нашої спеціальності.

Усі представники роботодавців дійшли згоди, що рівень підготовленості наших випускників відповідає усім професійним вимогам і зростає з року в рік.

Представники установ висловили підтримку напрямку розвитку кафедри дошкільної освіти та задекларували готовність до подальшої співпраці. Також розповіли про конкретні навички, яких вони потребують від випускників кафедри, вказали на сильні сторони освітної програм та надали свої пропозиції з їх оновлення.

Зустріч пройшла цікаво, плідно та стала корисною як для викладачів, так і для стейкхолдерів.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *