Екологічна акція «Підгодуй пташку взимку»

Мета: Дидактична -розширити природничі уявлення про осілих та зимуючих птахів південного регіону України; Розвивальна-розвивати творчу уяву,креативність,допитливість; Виховна-виховувати любов до природи рідного краю,формувати екологічно доцільну поведінку

Птахи — наші друзі та помічники, є невід’ємною частиною природнього середовища, моделями для вивчення біологічних процесів, чудовою окрасою довкілля і захисниками лісів, садів та полів.

Не всі птахи відлітають до теплих країв, значна частина з них залишається з нами в зимовий період, зимові морози і снігопади, обледеніння, природні вороги призводять до великої кількості загибелі птахів.

Студенти 448 групи факультету педагогічної та соціальної (координатор: доц. Січко І.О.) долучилися до «Всеукраїнської екологічної акції «Підгодуй пташку взимку»», що проводиться ВЕЛ (Всеукраїнська екологічна ліга) і скористалися можливістю підгодувати синичок, повзиків,  горобців та інших пташок, виготовивши годівнички й підготувавши для них спеціальний «пташиний» корм.

Чим ми підгодовуємо пташок?

Хліб (крихти білого хлібу, черстві).

Злакові (пшениця, ячмінь, просо, овес, рис). Пшоно – ні!

Крупи (вівсяна, перлова).

Зернята соняшника, сало, м’ясо, маргарин (не солоне!).

Наші годівнички:

Акція триває до кінця зими! Приєднуйтеся!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *