Настановча конференція з практики

01.04 квітня 2021 р. в режимі онлайн на платформі ZOOM відбулася настаноча конференція з педагогічної практики для студентів факультету педагогічної та соціальної освіти, спеціальності «Дошкільна освіта», в якій взяли участь студенти груп 108, 208, денної форми навчання, а також методисти кафедри дошкільної освіти (Крчатова А.В., Тесленко С.О.).

Методисти кафедр ознайомили студентів з вимогами до проходження педагогічної практики. Також було наголошено, що у процесі педагогічної практики відбувається виховання у студентів стійкого інтересу до професії, потреби в педагогічній самоосвіті; закріплення, поглиблення та синтезування психолого-педагогічних, методичних знань у процесі їх використання для вирішення конкретних навчальних завдань; свідоме застосування студентами теорії навчання в практичній діяльності, усвідомлення її професійної значущості; формування та розвиток професійних навичок і вмінь; розвиток у студентів вміння здійснювати самоконтроль, самоаналіз та об’єктивну самооцінку своєї педагогічної діяльності; ознайомлення з сучасним підходами освітньо-виховної роботи в закладах дошкільної освіти, передовим педагогічним досвідом; вироблення творчого, дослідницького підходу до педагогічної діяльності.

Навчальна практика включає спостереження педагогічної діяльності у групах раннього віку в закладі дошкільної освіти та поступове залучення студентів до проведення режимних процесів та ігор-занять з різних розділів програми: розвитку мовлення, фізкультури, образотворчої діяльності, сенсорного розвитку, практичне ознайомлення з діагностикою і корекцією розвитку дитини за основними показниками.

У зв’язку із введенням протиепідемічного режиму, практика проходить дистанційно, і студенти спробують опанувати необхідні практичні навички, використовуючи весь спектр сучасних інноваційних технологій, які широко застосовуються  закладами освіти.

Інформація щодо графіку проведення практики, робочі програми практики, документація, методичні матеріали розміщені на сайті факультету в кладці кафедри дошкільної освіти.

Бажаємо успіху!

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *