Круглий стіл «Наша істина національність-людина»

Продовжуючи онлайн зустрічі зі студентами спеціальності 012 Дошкільна освіти факультету педагогічної та соціальної освіти Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського 24 травня 2021 було проведено круглий стіл зі студенти 3-4 курсів доцентом Соколовською О.С., ст..викладачем Курчатовою А.В.

Тема круглого столу «Наша істина національність-людина».

Початок зустрічі на честь чергової річниці Дня Конституції України відзначився покладання квітів до пам’ятника видатного кобзаря, письменника, найкращого передвісника українського народу Тараса Шевченко.

День Конституції України — одне з найважливіших державних свят, засноване на честь прийняття головного закону незалежної країни — Конституції України. Основний закон держави, Конституція України, ухвалений 28 червня 1996 року на 5-й сесії Верховної Ради України 2-го скликання.

Олександра Семенівна в рамках круглого столу запропонувала увазі здобувачів вищої освіти віртуальну виставку «Конституція України: від Гетьмана до Президента», яка присвячена Дню Конституції України та ознайомила студентів з історичними передумовами прийняття Основного Закону України, дала можливість простежити шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України, розповіла про Конституційний процес та конституційне право в незалежній Україні.

Студенти підготували – віртуальну гру. Гра-пазл «Чи знаєш ти Конституцію України?» і запросили перевірити себе на знання прав та обов’язків громадянина України. Було запропоновано розподілити конституційні права людини і громадянина за основними групами прав людини згідно з Конституцією України і скласти запропонований пазл. Ознайомившись з презентацією, яку підготували студенти присутні дізнались про значення Конституції, в якій закріплено право українського народу мати власну державу, дали відповідь на питання, якою ця держава повинна стати.

Курчатова А. запропонувала заповнити гугл-форму «Національні герої у країні прав та обов’язків», було запропоновано згадати основні права та обов’язки людини та громадянина і знайти їх правопорушення (дотримання) у творах мистецтва (із за пропонованих фрагментів кінофільмів, серіалів, мультфільмів тощо). Учасникам круглого столу необхідно зафіксувати фрагмент твору (за допомогою відповідних програм або вказати хвилини та секунди фрагменту у гугл формі), зафіксувати правопорушення (прояв права).

Напередодні святкування Дня Конституції Анжеліка Віталіївна записала власний майстер-клас «Берегиня українського роду». Паперова лялька-україночка стане неповторним декором будь-якої домівки та одним з символів приналежності до Української нації. Студенти з зацікавленість на передодні переглянули майстер-клас і поділились своїми досягненнями.

Відзначити одне із головних державних свят України Олександра Семенівна і Анжеліка Віталіївна запропонували виготовленням 3D прапору України.

Підходьмо творчо до кожного заходу із циклу відзначення Дня Конституції і пам’ятаймо слова Михайла Коцюбинського: «Я ще можу не противитись, коли ображають мене як людину, але коли ображають мiй народ, мою мову, мою культуру, як же я можу не реагувати на це?»

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *