«Урок пам’яті»

29 вересня у 80-ТІ РОКОВИНИ ТРАГЕДІЇ У БАБИНОМУ ЯРУ студенти 108 групи разом з куратором Бреславською Г.Б. вшанували пам’ять загиблих у цій страшній події, провівши «Урок пам’яті».

Бабин Яр — це трагедія всього людства, але сталася вона на українській землі. І тому українець не має права забувати про неї. Бабин Яр — це наша спільна трагедія, трагедія перш за все єврейського і українського народів…80 років тому в Києві сталася одна з найбільш жахливих подій в історії міста і в історії України періоду Другої світової війни. Наприкінці вересня 1941 року німецькі нацисти в урочищі Бабин Яр знищили єврейське населення міста. Відтак Бабин Яр став символом Голокосту і нацистських злочинів загалом.

«Біль від трагедії Бабиного Яру до сьогодні озивається в серцях багатьох. Адже жертвами розстрілів стали тисячі громадян різних національностей: євреї, українці, роми та інші. Ми не в змозі змінити хід історії, але ми можемо і повинні не забувати про загиблих. Адже поки ми їх пам’ятаємо, доти вони живуть у наших серцях… Вічна пам’ять всім загиблим у Бабиному Яру»

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *