Методичний семінар кафедри дошкільної освіти

         28 вересня 2021 року на засіданні кафедри дошкільної освіти було проведено семінар щодо застосування інноваційних методів навчання з метою  розповсоюдження досвіду підвищення динаміки успішності здобувачів вищої освіти (прийом 2020 року) на спеціальності 012 Дошкільна освіта, 231 Соціальна робота. В семінарі взяли участь: проф. Атаманчук Ю.М., проф. Трифонова О.С.,  викладачі кафедр дошкільної та початкової освіти.  

Під час семінару виступили:  д.пед.н. професор Трифонова О.С. яка у своєму виступі зазначила, що головною причиною низької успішності студентів є неналежний контроль зі сторони кафедри за їхньою безпосередньою присутністю на заняттях під час карантину у зв’язку з поширенням короновірусної хвороби (COVID-19) за допомогою відеозвязку Zoom; д.пед.н. професор Рогальська-Яблонська І.П. яка у своєму виступі зробила акцент на відсутність технічної можливості проведення занять зі студентами online знаходячись у приміщенні університету через наявність тільки однієї відповідно облаштованої аудиторії на факультеті,  а також зі сторони студентів через низьку пропускну спроможність Internet на місцевості де вони проживають; к.пед.н. старший викладач Курчатова А. В. яка у своєму виступі зазначила, що перелік компетентностей якими має оволодіти майбутній фахівець для його конкурентоздатності на ринку праці та можливістю працевлаштування за спеціальністю відображаються у відповідному Стандарті вищої освіти за відповідним рівнем та спеціальністю і тому під час планування змісту занять необхідно їх враховувати. Доктор.пед.н. професор, завідувач кафедри дошкільної освіти Атаманчук Ю.М. підсумував усі виступи колег, а також звернув увагу, що і студенти мають бути вакциновані для зменшення можливості захворювання на COVID-19, що в свою чергу буде сприяти нормалізації стану та можливості очного навчання в університеті. З метою розповсюдження досвіду провів практичний показ (семінар) свого застосування інноваційних методів навчання у роботі зі здобувачами вищої освіти (фото додається), а також ознайомив присутніх із проектом аналітичної довідки.

Ухвалили:

  1. Інформацію взяти до відома. Використовувати під час планування своєї роботи із студентами компетентності якими має оволодіти студент у відповідності до Стандарту вищої освіти відповідної спеціальності.
  2. Посилити контроль за відвідуваністю студентами занять які проводяться за допомогою відеозвязку Zoom і своєчасно подавати інформацію про відсутність таких студентів до деканату для застосування до відповідних осіб заходів впливу.
  3. Посилити контроль за самостійною, позааудиторною роботою студентів.
  4. Для підвищення якості лекційного та практичного змісту занять використовувати аудіо/відео та інші наочні матеріали.
  5. Провести серед студентів денної та заочної форм навчання роз’яснювальну роботу щодо необхідності проведення вакцинації для їхньої можливості очного навчання.
  6. Постійно підвищувати свій фаховий рівень з метою використання у практичній роботі із студентами інноваційних методів роботи.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *