Привітання зі святом Покрови Пресвятої Богородиці, Днем захисника України та Днем українського козацтва від студентів 248 групи

Упродовж століть 14 жовтня відзначається велике християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці. І з роками воно набуло особливо важливого змісту, адже пов’язане з боротьбою за свободу та порятунком рідної землі від ворогів. В часи незалежності України свято Покрови почало відзначатися ще і як День українського козацтва, адже Матір Божа вважалася покровителькою усього українського козацтва, які глибоко й щиро шанували образ Матері Божої, вірили в її силу. У народі говорять: «Покрова накриває траву листям, землю снігом, воду – льодом, а дівчат – шлюбним вінцем». Це свято вважається одним із найбільш шанованих свят в Україні. 

Певно, не знайдеться в Україні людини, яка б не знала про козаків. Про них складено безліч творів, книжок і фільмів. Про козацький рід співається й у нашому державному гімні. Тож, козак в українській культурі – звитяжний воїн, озброєний захисник Вітчизни, що боронить віру, гідність та звичаї усього нашого народу. З 2015 року 14 жовтня є державним святом – Днем захисника України. Нехай щира любов до України, народна повага і підтримка надають всім захисникам нашої держави сил у благородній справі служіння Батьківщині, встановлення миру та спокою на рідній землі.

 

ВІДЕОПРИВІТАННЯ зі святом Покрови Пресвятої Богородиці, Днем захисника України та Днем українського козацтва  

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *