Виховний захід до Дня пам’яті жертв голодомору (348 група спеціальності Початкова освіта куратор доц. Тимченко А.А.)

Виховний захід до Дня пам’яті жертв голодомору

Щороку в четверту суботу листопада вшановуємо пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років. У 2022-му пам’ятна дата припадає на 26 листопада. В цей день студенти 348 групи спеціальності Початкова освіта (куратор доц. Тимченко А.А.) провели виховний захід та вшанували пам’ять жертв голодомору.
Найжорстокішим злочином комуністичного режиму CРСР проти українського народу був голодомор 1932–1933 рр. Ця спланована проти українського селянства акція мала ліквідувати основу української нації і національного відродження, зруйнувати незалежні господарства, унеможливити протистояння радянській владі. «Голод запланувала Москва для знищення українського селянства як національного бастіону. Українських селян знищили не тому, що вони були селянами, а тому, що вони були українцями», – писав американський професор Р. Конквест.

  Однією із причин голоду 1932–1933 років стало примусове вилучення зерна у селян. Штучний голод прокотився по всій території України й на Кубані, де проживало багато українців.  Голодомор викосив український народ, загинули цілі села, померли мільйони людей. Голодомор став найбільшою трагедією за всю історію українського народу. За масштабом, жорстокістю, цинізмом і організованістю з боку влади та наслідками для майбутніх поколінь він не має аналогів в історії людства. Демографічна катастрофа посіяла в душах мільйонів людей фізіологічне почуття страху, та особливо вплинула на генофонд нації.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *