Патріотичний захід «Народні символи України» (координатор к.пед.н., ст.викл. Філімонова Т.В.)

26 травня викладачем кафедри початкової та дошкільної освіти Філімоновою Т.В. спільно зі студентами 1 курсу спеціальності 013 Початкова освіта проведено патріотичний виховний захід «Народні символи України».

Завдання заходу: поглибити розуміння сутності морально-етичних понять національної свідомості, належності до рідної землі, народу та моральних норм та правил, щодо громадянської відповідальності прийнятої у суспільстві; формування особистої гідності; почуття поваги до рідної землі, історії своєї країни; інтересу до традицій українського народу; захоплення красою рідної землі.

Символіка – своєрідна візитна картка країни. Історично склалося так, що кожна країна має свої Державні та народні символи. Кожен народ має народні символи. Народні символи – це те, що найбільше любить і шанує даний народ. В одних народів їх більше, в інших менше.

Українці мають свої традиції, які споконвіку шанують і бережуть – це батьківська хата, материнська пісня, святий хліб, вишитий рушник, червона калина, зажурена верба, хрещатий барвінок, дивовижна писанка, вірний своєму краю лелека. Всі вони наші давні і добрі символи, наші обереги. Можливо, маючи такі прекрасні символи, український народ зумів уберегти від забуття нашу пісню і думу, нашу історію і родову пам’ять, волелюбність. Про народні символи складено багато пісень і легенд, вони використовуються в обрядах, звичаях. Їх вишивають на сорочках та рушниках.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *