Круглий стіл з нагоди 79-ої річниці визволення України від фашистських загарбників

27 жовтня 2023 року, напередодні 79-ої річниці визволення України від фашистських загарбників, викладачем кафедри початкової та дошкільної освіти Філімоновою Т.В. проведений круглий стіл зі студентами 2-го курсу спеціальності 013 Початкова освіта.

День визволення України від фашистських загарбників – свято, яке відзначається в Україні щорічно 28 жовтня, в день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України. Свято встановлене відповідно до Указу Президента України від 20 жовтня 2009 року «…з метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності Українського народу у Другій світовій війні…».

Деокупація українських земель під час Другої світової війни завершилася 28 жовтня 1944 року, коли війська вийшли на сучасний західний кордон України. Понад мільйон синів і доньок України поклали своє життя за визволення Батьківщини від німецьких окупантів.

Сьогодні, через 79 років після трагедія, яка торкнулася кожного, росія здійснила повномасштабне вторгнення та розв’язала війну проти суверенної країни.

Наше покоління знову стало на захист незалежності та територіальної цілісності України. Історія доводить, що кожен, хто посягне на українську землю, буде знищений.

Справжніми героями є ті, хто до останнього боронив свій дім і не боявся дати відсіч ворогу й у Другу світову війну, й у сьогоднішній російсько-українській війні. Ми пам’ятаємо кожного. Слава героям України!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *