Круглий стіл «Безпечне освітнє середовище» (до Всесвітнього дня охорони праці)

24 квітня 2024 року к.пед.н., старшим викладачем кафедри початкової та дошкільної освіти Філімоновою Т.В. спільно зі студентами 2-го курсу спеціальності 013 Початкова освіта проведено круглий стіл на тему: «Безпечне освітнє середовище(до Всесвітнього дня охорони праці).

Щороку 28 квітня Міжнародна організація праці відзначає Всесвітній день охорони праці, приділяючи особливу увагу актуальній темі, пов’язаній з безпекою та гігієною праці.

Згідно з Указом Президента України від 18 серпня 2006 р. № 685/200 встановлено національний День охорони праці.

З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну питання безпеки праці набуло нового значення. Тисячі підприємств продовжують функціонувати, незважаючи на додаткові щоденні ризики та випробування. Організація охорони праці в умовах воєнного стану – надскладне завдання, для виконання якого необхідна належна підготовка.

На жаль, і значна частина освітніх закладів в Україні зруйнована через війну. Є й заклади, які можливо відновити, і педагоги та громади роблять усе, щоб приміщення стали ще кращими та комфортнішими. Деякі заклади знаходяться на територіях, тимчасово окупованих ворогом, і в інформаційному просторі поширюється багато героїчних історій педагогів, які ціною навіть власного життя відстоювали та відстоюють цінності нашої країни.

Учасники круглого столу обговорили значення безпечного освітнього середовища в умовах сьогодення, зазначили принципи та складові безпеки освітнього середовища тощо.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *