Вивчення досвіду іноземних програм

Миколаївським національним університетом імені В.О. Сухомлинського та Варшавським університетам підписано договір про співпрацю. Свої підписи під документом поставили доктор педагогічних наук, професор, декан факультету дошкільної та початкової освіти Степанова Т.М. перший проректор Варшавського університету,

Головною метою Договору про співпрацю є створення умов для розвитку фундаментальної педагогічної науки з урахуванням досягнень провідних вітчизняних та зарубіжних напрацювань, здобутків зарубіжного досвіду у сфері підготовки майбутнього покоління, а також сприяння Європейської конвенції та основоположних свобод у сфері освіти та професійної підготовки на національному рівні, підтримка у питаннях ефективного науково-аналітичного забезпечення та прогнозного супроводження діяльності.

Згідно Договору співпраця буде здійснюватися у напрямах проведення наукових досліджень з актуальних проблем педагогіки. Також згідно Договору планується організація та проведення конференцій, симпозіумів, семінарів, круглих столів, експертних зустрічей з наукових питань, що стосуються профілів діяльності вищих навчальних закладів. Також Договором передбачається проведення спільних фундаментальних та прикладних наукових досліджень з актуальних питань педагогіки. Заплановано і таку форму співпраці, як спільна участь професорсько-викладацького та наукового складу обох вишів у нормотворчій діяльності, спрямованій на створення та удосконалення сучасної системи освіти в Україні.

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *