Екскурсія до Астрономічної обсерваторії імені Н.Д. Каліненкова Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського

Зоряне небо привертає увагу людини з давніх-давен.
Щороку студенти спеціальності Дошкільна освіта, Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського в березні з викладачами відвідують Астрономічну обсерваторію імені Н.Д. Каліненкова Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського в рамках тижня точних наук «Пізнаємо Всесвіт».
В приміщеннях обсерваторії відбуваються лекційні, практичні, лабораторні заняття. Обсерваторія також проводить оглядові лекції з астрономії та вечірні спостереження для студентів університету та учнів загальноосвітніх навчальних закладів м. Миколаєва та області.
У практично-презентаційній частині слухаються такі питання: виникнення астрономії; Всесвіт – безмежний космічний океан; місце сучасних досягнень астрономічної науки в освітньому процесі; ефективні форми та методи організації навчальної діяльності дітей; астрономічні спостереження як засіб активізації пізнавальної діяльності дітей; методика використання елементів астрономії в змісті розділів програма з математики та природи; інноваційні форми роботи. дослідницькі роботи в умовах дошкільного закладу.
У наш час у світі існує кілька сотень астрономічних обсерваторій, до яких належить і Астрономічна обсерваторія імені Н.Д. Каліненкова Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського.
Відвідачі мають можливість, побувати в храмі астрономії, дізнатись про наукові здобутки Обсерваторії, відчути неповторну атмосферу місця, де впродовж десятиліть учені вдивляються в зоряне небо.
В продовж багатьох років студенти дізнаються багато цікавої інформації мають змогу розглянути карти зіркового неба, відкрити для себе нові сузір’я, а що найголовніше кожен має змогу потримати в руках уламки справжніх метеоритів! Та і сама обсерваторія, захоплює. Екскурсію проводить науковий співробітник обсерваторії. В залежності від пір року, ступеня «засвітки неба» та ін., до екскурсійного огляду включаються різні небесні тіла. Зазвичай розглядаємо поверхню Місяця (при його наявності на небі в даний конкретний час), Юпітер, Сатурн, Марс (при їх наявності). Також телескопом наводимо на різні зірки, подвійні зірки, розсіяні та кулясті зоряні скупчення, розглядаємо сусідню до нас галактику «Туманність Андромеди» та ін. Всі охоче розглядали небо та роблять фото. Студенти отримують багато позитивних емоцій, цікавої та корисної інформації. Ці подорожі проносять скрізь все життя. На зустрічах з випускниками, які проводяться кафедрою дошкільної освіти, випускники обов’язково пригадують ці цікаві події пов’язані з навчанням в університеті та екскурсії до обсерваторії.
Дякуємо за проведену екскурсію Сергієнко Ользі Георгіївні.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *