Круглий стіл «Конституція України — основний закон держави»

 

На кафедрі початкової освіти Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського тривають заходи, присвячені 25-річниці Конституції України. 19 травня к.пед.н., ст.викл. кафедри початкової освіти Тимченко А.А. спільно зі студентами 108 групи спеціальності 013 Початкова освіта проведено круглий стіл «Конституція України — основний закон держави» у форматі Zoom.

Конституція України — державне свято України і святкується щорічно 28 червня на честь ухвалення Конституції України того ж дня 1996 року. Прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність, стало важливим кроком у забезпеченні прав людини та громадянина, сприяло становленню України як самостійної та незалежної держави і повноправного суб’єкта міжнародних правових відносин. День Конституції України — єдине державне свято, закріплене в самій Конституції.

Наша країна має багатовікову історію конституційного процесу. Знаменита Конституція українського гетьмана Пилипа Орлика була опублікована ще на початку XVIII століття – в 1710 році і за оцінками істориків, стала однією з перших європейських конституцій Нового часу. Чинності конституція Орлика, однак, так і не набула.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *